Fiziosport

osteopatia cranioscrală

Osteopatia craniosacrală provine din Medicină Osteopată, care a fost fondată în anul 1870 de Anthony Taylor Still. Acesta, la vârstă de 64 de ani, inaugurează propria școală, sub denumirea de “American School of Osteopathy”, în Kirksville, statul Missouri. Evenimentul se întâmplă în anul 1892.

​Anthony Taylor Still pornește în căutarea “forței vindecătoare a naturii și a unei științe fără medicamente”. El a fost foarte afectat de pierderea celor 3 copii și a primei sale soții din cauza unei meningite spinale și, de aceea, el caută o modalitate prin care să nu lezeze și mai mult omul, așa cum existau la vremea respective.

El a constatat că atunci când sângele și limfa curgeau liber, iar nervii nu erau iritați de tensionarea țesuturilor, corpul se putea vindecă pe sine însuși. Unul dinte cele mai importante principii de tratament ale lui Still menționează: “Observe it, find it, fix it, leave it alone” – însemnând să observi perturbarea, să o găsești și să o ajustezi, apoi să o lași în pace (să lucreze singură).

​Principiile Osteopatiei

  • corpul este o unitate. Structura și funcțiile se condiționează reciproc; deviază structura de la normalitate, funcția este deranjată și reciproc, ceea ce duce la boală.
  • corpul are aptitudinide autoreglare și autovindecare.
  • sistemul arterial, sistemul venos și sitemul limfatic, precum și sistemul nervos au o mare importantă pentru sănătate.
  • sistemul muscular scheletic nu este doar un aparat de susținere, ele reacționează foarte sensibil la stress. Când ceva nu funcționează correct, poate împiedica o bună aprovizionare sanguină și nervoasă.
  • chiar atunci când într-o anumită parte a corpului se manifestă o boală, prin intermediul altor părți ale corpului se poate induce o vindecare.