Fiziosport

kinesiotaping

Metoda Kinesiotaping este o tehnică de bandajare creată cu scopul de facilita procesul de vindecare propriu a organismului, în același timp asigurând suport și stabilitate sistemului muscular și articular, fără a diminua amplitudinea de mișcare.

​Benzile kinesio sunt folosite și pentru a completa sau sprijini efectele terapiei manuale. Fiind fabricate din bumbac, fără latex, ele sunt potrivite atât pentru copii, cât și pentru adulți și pot fi aplicate în condiții de natură ortopedică, neurologică sau reumatologică, cât și în domeniul sportiv. Dintre efectele obținute cu ajutorul aplicării benzilor kinesio, amintim ameliorarea durerilor, facilitarea drenajului limfatic și diminuarea inflamației.

​Prin modalitatea de aplicare, care se referă la lungimea și formă benzilor, tensiunea folosită, zona anatomică etc, se poate obține reeducarea sistemului neuromuscular, optimizarea performanței sportive, prevenirea accidentărilor și promovarea unei bune funcționari a sistemului circulator.

Alegerea unui anumit tip de aplicație kinesiotaping se face în urmă procesului de evaluare neuromosculuscheletal, în urmă căruia vom obține toate detaliile necesare cu privire la necesitatea aplicării benzilor. Apoi se optează pentru modalitate optimă de aplicare a lor și după vom fi fericiți să spunem: Te menținem în mișcare!