fiziosport4life@gmail.com   0726146677  

Kinesiology tape

kinesiology tape

Este o banda adeziva si elastica foarte asemnatoare in privinta greutatii si grosimii(densitatii) cu pielea umana. Dispunand de un procent in plus de 50-60% al elasticitatii fata de lungimea sa initiala, banda kinesiologica imprima o actiune biomecanica asupra corpului uman. Benzile kinesio nu contin substante medicale sau chimice, sunt rezistente la apa si permit in acelasi timp ca pielea sa respire.
Ofera, pe parcursul aplicarii, un drenaj constant, iar in clipa in care sunt indepartate, nu lasa pe suprafata pielii adeziv. Banda kinesio, prin efectele sale biomecanice, este indicata pentru tratamentul problemelor musculare, afectiunilor legate de circulatia sangelui si circulatia limfatica, pentru calmarea durerilor si pentru corectarea aliniamentului articular. Unul din avantajele utilizarii benzii kinesiologice il constituie faptul ca, desi ofera stabilitate si siguranta, permite in acelasi timp mentinerea unei amplitudini de miscare complete, incurajand subiectul in desfasurarea activitatilor fizice sau profesionale. Totodata, faciliteaza circulatia limfatica 24 ore/zi si previne suprasolicitarea tesutului muscular. Aplicarea benzilor kinesio este deseori utilizata alaturi de alte tehnici terapeutice precum crioterapia, hidroterapia, masajul sau stimularea electrica.

kinesiology tape

Cum actioneaza?
In mod constant si obisnuit, in efectuarea unei miscari ,pe o amplitudine de miscare normala, musculatura scheletica se contracta si se intinde. Insa, in momentul in care apare o solicitare neobisnuit de mare, asa cum se intampla, de exemplu, cand ridicam o greutate excesiva, muschii pot fi afectati si se inflameaza, spatiul dintre piele si muschi se micsoreaza si circulatia limfatica are de suferit in zona cu pricina. Aceasta compresie actioneaza si asupra receptorilor pentru durere aflati sub piele, care vor transmite senzatia de discomfort catre creier, iar persoana respectiva va simti durerea, cunoscuta sub denumirea de mialgie sau durere musculara. Banda kinesiologica reuseste sa imbunatateasca circulatia limfatica locala prin ridicarea la nivel microscopic a pielii, marind spatiile interstitiale, rezultatul fiind diminuarea presiunii si iritarii asupra receptorilor nervosi, ameliorand durerea.
Printre efectele folosirii benzilor kinesiologice,unele fiind prezentate si mai sus, se numara si:
- decongestionarea circulatiei limfatice
- corectarea aliniamentului articular
- imbunatatirea posturii
- repozitionarea unui muschi in pozitia normala, actionand ca un suport

kinesiology tape

Pentru ca suntem "tot timpul in miscare", din 1 aprilie suntem si in interiorul Sandow Fitness Club.
Proiectul FizioFitt, pentru ca "miscarea conteaza".